16 ℃

Liz Truss stapt op: “Te moeilijk om succesvolle Boris Johnson op te volgen”

Liz Truss stapt op: “Te moeilijk om succesvolle Boris Johnson op te volgen”
Foto: Fred Duval / Shutterstock.com

De Britse premier Liz Truss is opgestapt. Na een paar intense maanden heeft Truss besloten dat ze niet langer in staat is om het land nog langer te leiden. Volgens Truss heeft haar aftreden alles te maken met het zeer succesvolle en stabiele beleid van haar voorganger Boris Johnson.

Hoewel Engeland in een diepe crisis is door haar beleid, is het aftreden van Truss toch nog een verrassing. Gisteren zei ze nog dat ze een vechter was en geen wegloper. Door de enorme druk vanuit haar eigen Conservatieve Partij zag ze zich toch genoodzaakt om af te treden. Volgens Truss was het simpelweg onmogelijk om de schoenen van haar succesvolle voorganger te vullen.

Liz Truss was heel duidelijk tijdens haar toespraak richting de Britse kiezer: “Na het premierschap van Boris Johnson wist ik dat het enorm moeilijk zou worden om hem te doen vergeten. Dit heb ik helaas toch nog onderschat. De liefde van de hele natie voor Johnson heeft mij de das om gedaan. Iedereen verwachtte weer een soort Messias die zonder fouten is. Helaas kan ik daar niet aan voldoen. Ik voel me een oprechte discipel, maar ik moest opboksen tegen de schaduw van een Christus-achtige figuur.”

 
Deel dit artikel: