14 ℃

Lisanne (28): “Ik ging door een hel”

Het zal je maar overkomen. De 28-jarige Lisanne Neyboer overkwam het. Ze sprak er lange tijd met niemand over. Ze kón het niet. Nu, amper drie jaar later, doet Lisanne haar verhaal.

Lisanne-ging-door-een-hel“Het begon heel geleidelijk. In het begin had ik niet eens in de gaten dát het gebeurde. Maar het gebeurde wel”, vertelt Lisanne. “Had ik maar eerder aan de bel getrokken, dan had ik het misschien kunnen voorkomen. Ik deed alsof er niets aan de hand was. Maar diep van binnen wist ik wel beter.”

Het werd steeds erger. Na een half jaar viel het voor Lisanne niet meer te ontkennen. “Ik moest er de hele dag aan denken. ’s Nachts kon ik er niet door slapen. Gék werd ik ervan.. Echt, ik ging door een hel. Mijn familie en vrienden leefden ontzettend met me mee, maar ze begrepen er niets van. Mensen willen meteen alles weten. Er waren zelfs mensen die het onzin vonden. Dat deed nog meer pijn.”

Lisanne probeert nu haar leven weer op te pakken. Ze zocht contact met de media om anderen te waarschuwen. “Je denkt vaak: dit gebeurt mij niet. Maar het kan iedereen overkomen. Daarom wil ik erover praten. Dit gun je niemand”, aldus Lisanne.

 
Deel dit artikel: