12 ℃

Volkert van der G. krijgt koninklijke onderscheiding

De jaarlijkse lintjesregen gaat dit jaar niet ongemerkt aan Volkert van der G. voorbij. In zijn voormalige woonplaats Harderwijk wordt de milieuactivist benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege zijn grote verdiensten voor het behoud van de natuur.

De heer Griend, voorlichter van de gemeente, is erg enthousiast over de uitreiking: “Ontzettend leuk dat het nu eindelijk zo ver is, vooral voor de heer van der Graaf en zijn familie natuurlijk. Het was eigenlijk de bedoeling dat we deze onderscheiding al een jaar of 13 eerder hadden uitgereikt, maar zoals u wellicht weet was hij toen door onfortuinlijke omstandigheden niet in de gelegenheid om het lintje op te halen.”

Op de vraag of het niet bijzonder is dat iemand met strafblad een lintje krijgt, antwoordt Griend: “Och, we doen allemaal weleens dingen waar we achteraf misschien een beetje spijt van hebben. Maar als je ziet met hoeveel toewijding hij zich in het verleden heeft ingezet voor het milieu, dan dwingt dat alleen maar heel veel respect af. Nee, dit lintje is meer dan verdiend.”

 
Deel dit artikel: