23 ℃

Linkse partijen reageren op verlies: “Onze kiezers zijn niet alleen ziek, zwak en misselijk, maar ook oliedom”

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Een dag na de verkiezingen reageren de drie linkse partijen op het zware verlies dat ze hebben geleden. De teneur van de reacties is bij al deze partijen hetzelfde: ze vinden hun potentiële kiezers oliedom.

In een gezamenlijke persverklaring laten de traditionele linkse partijen (PvdA, GroenLinks en SP) weten dat ze genoeg hebben van hun eigen achterban: “Wij doen al jarenlang ons best om de spreekbuis te zijn van de aangeschoten vogeltjes in ons land. Als je lam, blind of kreupel bent, openen wij de armen voor u. Iedere minderheid knuffelen wij dood en iedereen met een flutbaantje vinden wij zielig. Hoeveel meer moeten wij nog doen om uiteindelijk uw vertrouwen te winnen?”

Verder gaat de gezamenlijke persverklaring ook in op de geestelijke gesteldheid van hun achterban: “Het lijkt erop dat wij te maken hebben met een achterban die intellectueel beperkt is. Uiteraard willen wij ook verstandelijk gehandicapten heel erg graag pamperen en toespreken met zalvende verkleinwoordjes, maar dan moet u natuurlijk wel op ons stemmen! Wij hebben dan wel een zwak voor achtergestelden, maar als u niet op ons stemt trekken we onze handen van u af. We willen natuurlijk wel wat terug voor onze grootmoedige goedertierenheid.”

 
Deel dit artikel: