19 ℃

Links kritisch op keuze van VVD voor gekleurde vrouw: “Ordinaire keuze voor kwaliteit in plaats van ideologie”

Links kritisch op keuze van VVD voor gekleurde vrouw: “Ordinaire keuze voor kwaliteit in plaats van ideologie”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

Dilan Yesilgöz heeft zich kandidaat gesteld voor het VVD-leiderschap. Volgens politiek duiders is haar verkiezing slechts een formaliteit. Hiermee krijgt de VVD een vrouw van kleur als partijleider. Links Nederland vindt dat maar niets.

Dilan Yesilgöz wil de VVD gaan leiden en niemand twijfelt eraan dat zij ook daadwerkelijk partijleider zal worden. Aangezien de VVD in verschillende peilingen nog steeds de grootste partij is, is Yesilgöz ook meteen premierkandidaat. Dit steekt links Nederland. Attje Kuiken van de PvdA spreekt van oneerlijke concurrentie: “Als witte vrouw heb ik zelfs bij onze eigen achterban geen schijn van kans tegen Yesilgöz. Dit voelt als een dolkstoot in mijn rug.”

Ook GroenLinks-leider Jesse Klaver zegt ‘not amused’ te zijn nu de VVD de Tweede Kamerverkiezingen ingaat met een vrouw van kleur: “Dit onderstreept nog maar eens het feit dat de VVD een onbetrouwbare partij is. Want ik merk dat zelfs mijn eigen omgeving het mooi zegt te vinden dat Yesilgöz premierkandidaat is. Maar ik wil toch iedereen waarschuwen dat Yesilgöz heus niet wordt gekozen uit ideologische overwegingen. De VVD kiest haar puur om haar kwaliteiten.”

 
Deel dit artikel: