16 ℃

Limburgse ziekenhuizen waarschuwen: Personeel meer tijd kwijt aan coronapatiënten dan aan vlaai eten

Foto: Clementetinin / Shutterstock.com

Limburgse ziekenhuizen zeggen dat de nieuwe aanwas van coronapatiënten een enorme impact heeft op hun personeel. Zo is het personeel nu al meer tijd kwijt aan het verzorgen van patiënten dan aan het cultureel zo belangrijke vlaai eten.

Verpleegkundige Irma van Gademargel van het Stadsziekenhuis Melick staat het huilen nader dan het lachen: “In Limburg woont niemand voor zijn lol. Het eten van vlaaien is wel het minimale dat we hier als secundaire arbeidsvoorwaarde mogen verwachten ter compensatie. Maar zelfs dat kleine pleziertje staat nu al weken onder zware druk. Als dat zo doorgaat, dreigen onze vijf vlaaimomentjes per shift erbij in te schieten.”

Leidinggevende Loek Meerslëeer onderkent de nijpende situatie: “Coronapatiënten verpesten de sfeer in ons ziekenhuis. Uiteraard ergeren we ons ook kapot aan andere patiënten. Ook zij verpesten onze vlaaicultuur op flagrante wijze, maar dat is in ieder geval nog incidenteel. Nu is er een ware corona-tsunami met een toeloop van soms wel 5 à 6 patiënten per week. Daarmee wordt onze gemoedelijkheid en vrijblijvendheid zwaar op de proef gesteld. De Limburgse uitdrukking ‘vijf vlaaien op een dag zorgen voor een vette lach’ gaat voor ons al lang niet meer op.”

 
Deel dit artikel: