13 ℃

Limburgs dorp America wijzigt naam

Het Limburgse dorpje America krijgt een andere naam. De ruim tweeduizend inwoners van America willen niet langer in verband worden gebracht met de Verenigde Staten, nu Donald Trump daar president is.

plaatsnaam-america

Foto: GCC

Het dorp America ontstond in de negentiende eeuw en werd destijds vernoemd naar het continent Amerika. De inwoners van het dorp hadden nooit problemen met de opvallende plaatsnaam, maar door Donald Trump zijn ze van mening veranderd.

“Er werden altijd al grapjes gemaakt over ons dorp. Ze noemden ons Limburgse Americanen. Wij zaten daar nooit mee. Onze plaatsnaam gaf ons een band met de Verenigde Staten. Daar waren we trots op. Nu is alles anders”, vertelt Americaan Teun van Woensel.

Sinds de aanstelling van Donald Trump hebben de Americanen het zwaar. “Mensen denken toch dat er een verband bestaat tussen America en Amerika. Maar wij willen juist niets te maken hebben met de knettergekke nationalist die daar nu president is”, legt Van Woensel uit. “Door de naam van ons dorp te veranderen, nemen we afstand van die fascistische egotripper.”

Binnenkort worden de plaatsnaamborden aan de rand van het dorp vervangen. America heet vanaf volgende maand officieel Teheran.

 
Deel dit artikel: