20 ℃

Limburgers reageren woedend op ‘wateroverlast’ in Friesland

Foto: Aaron of L.A. Photography / Shutterstock.com

Inwoners van Limburg reageren boos op de vermeende wateroverlast in Friesland. Op verschillende plaatsen in Friesland zouden straten en weilanden blank staan na hevige stortbuien, maar volgens Limburg is er opzet in het spel.

“Toen vorige week bij ons de boel echt onder water stond, heeft de overheid heel veel geld toegezegd. Dan krijg je natuurlijk jaloerse provincies die dat ook willen”, zegt Limburger Corné Matthijlens. “Het is heel makkelijk om ergens de brandslang open te zetten.”

Ook andere Limburgers zijn boos dat de Friezen er vandoor gaan met ‘hun’ watersnood: “Ik vind het gewoon niet sjiek”, moppert een inwoner van Valkenburg die anoniem wil blijven. “Het is ónze watersnood. De Friezen moeten daar vanaf blijven. Wij gaan in Limburg toch ook geen Elfstedentocht houden?”

Demissionair premier Rutte heeft al gezegd dat Friesland niet op hulp van de overheid hoeft te rekenen: “De ramp in Limburg is al erg genoeg. Provincies die met een eigen watersnoodje misbruik proberen te maken van de situatie zullen hard worden gestraft.”

 
Deel dit artikel: