18 ℃

Limburg sticht eigen koninkrijk

Limburg gaat vanaf 1 juli verder als zelfstandig koninkrijk. Dat is de uitkomst van spoedoverleg tussen Nederland, België en enkele mensen die in een onverstaanbaar taaltje spreken dat het midden houdt tussen Duits, Vlaams en onzin.

VlagLimburgBijeenkomstAfgelopen week besloot de Nederlandse regering om Limburg af te staan aan België. De Hollanders wilden hiermee een historische fout rechtzetten, omdat uit onderzoek was gebleken dat Limburg altijd al aan België had toebehoord. België wilde Limburg echter niet hebben. Om te voorkomen dat Limburg zou verworden tot een niemandsland, hebben de Limburgers nu besloten om hun land zelf maar te besturen en een koninkrijk uit te roepen.

Statenlid Jos van Rey wordt op 1 juli gekroond tot koning Josef I van het koninkrijk Limburg. Onno Hoes zal tot aan de eerste Limburgse Kamerverkiezingen (elk jaar op 11 november) tijdelijk het ambt van prins van Limburg op zich nemen. Kirchroa (Kerkrade in het Nederlands) is de hoofdstad van het nieuwe koninkrijk.

 
Deel dit artikel: