14 ℃

Limburg stapt uit de Europese Unie

Vanaf volgend jaar is Limburg geen onderdeel meer van Europa. De regering van het ministaatje heeft besloten uit de Europese Unie te stappen. Al enige tijd werd over een zogenoemde “Lexit” gespeculeerd.

Limburg stapt uit de Europese UnieHet rommelt al langer in de voormalige Nederlandse provincie. Na een mislukte poging van de Nederlandse regering om Limburg terug te geven aan België, werd Limburg vorig jaar officieel onafhankelijk. De regering in Kerkrade lijkt zich steeds meer te willen isoleren.

Volgens Europadeskundige Jacques Peynacker heeft het besluit van Limburg geen gevolgen voor de toekomst van Europa. “Limburg stelt al jaren niets meer voor. Welvaart is er nauwelijks. Na het sluiten van de kolenmijnen heeft Limburg geen economische betekenis meer. Zonder Limburg is Europa eigenlijk beter af”, aldus Peynacker.

Het besluit om uit de Europese Unie te stappen wordt in Limburg uitgebreid gevierd. Vanaf komende zaterdag zijn er optochten met praalwagens. “Typisch Limburgse aandachttrekkerij”, aldus Peynacker.

 
Deel dit artikel: