19 ℃

LIEF: Dakloze start hulpactie voor ING na gekelderde winst

Foto: Circlephoto / Shutterstock.com

“Toen ik hoorde dat de winst van de bank was gehalveerd, kon ik niet stil blijven zitten. Ik móest iets doen”, zegt de 48-jarige dakloze Willem.

ING maakte vrijdagochtend de jaarcijfers bekend. De bank is zwaar getroffen door de coronacrisis. De winst van ING is in 2020 vrijwel gehalveerd. Onder de streep bleef er nog maar 2,49 miljard nettowinst over. De trieste cijfers grepen de dakloze Willem erg aan.

“Ik moest denken aan al die hardwerkende directeuren, hypotheekspecialisten en beursanalisten van ING. Zij krijgen misschien een veel kleinere bonus”, zegt Willem. “Je moet je voorstellen: het ene jaar maak je een vette winst van bijna 5 miljard en het jaar daarop nog maar de helft. Dat is toch verschrikkelijk?”

Willem kwam meteen in actie. Al het kleingeld wat hij in de afgelopen maand verzamelde brengt hij vandaag nog naar de bank. Een bedrag van 43 euro en 15 cent. “Dat is natuurlijk niet veel, maar het is alles wat ik heb. In deze moeilijke tijd moeten we elkaar helpen, vind ik. Ik ben dan wel dakloos, maar er zijn ook banken die het moeilijk hebben.”

 
Deel dit artikel: