23 ℃

Lidl geeft voortaan ook de sluitingstijden aan: “Onze klanten snappen het anders niet”

Lidl geeft voortaan ook de sluitingstijden aan: “Onze klanten snappen het anders niet”
Foto: Milan Sommer / Shutterstock.com

REMSBEEK - Nadat afgelopen nacht bij meerdere Lidl-filialen in ons land voor de zoveelste keer klanten stonden te wachten om hun boodschappen te doen, heeft Lidl besloten om naast openingstijden voortaan de sluitingstijden te vermelden.

Volgens een vestigingsmanager van een Lidl uit Roermond is dit een verstandig en noodzakelijk besluit: “De afgelopen jaren hebben vele klanten mij verteld dat ze openingstijden maar verwarrend vinden. Ik probeerde hun dan uit te leggen dat ze hun boodschappen konden doen tussen de twee tijden die links en rechts van het streepje stonden. Dat werd mij nooit in dank afgenomen. “Na acht uur ’s avonds is de Lidl toch niet opeens weg, of leeg!’, schreeuwden klanten dan verontwaardigd. Zonder expliciete sluitingstijden begrijpen onze klanten het gewoon echt niet.”

Lidl-bezoeker Walter (53) is blij dat zijn vaste supermarkt eindelijk verantwoordelijkheid neemt en informatie duidelijker en transparanter te communiceert: “De klant zou altijd koning moeten zijn, maar zo heb ik mij bij de Lidl nooit gevoeld. Toen ik afgelopen nacht wederom in de regen voor een gesloten deur stond, overwoog ik echt even om voortaan naar een andere supermarkt te gaan. Maar vooruit, nu Lidl eerlijk toegeeft dat er ook sluitingstijden zijn, zal ik ze nog een laatste kans geven.”

 
Deel dit artikel: