18 ℃

Lewis Hamilton nog altijd actief als coureur

Foto: Ev. Safronov / Shutterstock.com

Wie kent hem nog? De destijds 35-jarige coureur Lewis Hamilton werd in 2020 wereldkampioen in de Formule 1. Nu, jaren later, blijkt Hamilton nog altijd actief in de racewereld.

Net als veel vergeten sporthelden was het niet makkelijk om Lewis Hamilton op te sporen. Na een lange zoektocht vinden we hem op het circuit in Saoedi-Arabië, waar hij ooit zo succesvol was. Hamilton blijkt nog altijd werkzaam in de autosport. “Eigenlijk is er in de afgelopen jaren niet zo veel veranderd”, vertelt het racetalent van vroeger.

Inmiddels is hij iets dikker geworden. Maar wie goed kijkt, ziet nog steeds het zelfbewuste gezicht dat vroeger zo vaak op televisie was. En het grappige is: Lewis werkt nog altijd als coureur! “Ik rij nog regelmatig een Grand Prix”, verklapt hij. “Natuurlijk niet meer op het niveau van vroeger hoor. Ik doe veel rustiger aan. Maar zolang mijn lichaam het nog aankan en ik er nog plezier in heb, ga ik door.”

Hamilton is inmiddels 37 jaar oud en hoewel hij al lang geen noemenswaardige resultaten meer laat zien, denkt hij nog altijd niet aan stoppen. In onze serie over vergeten sporthelden praten we volgende week met oud-zwemkampioene Erica Terpstra, die in 1964 brons won bij de Olympische Spelen.

 
Deel dit artikel: