18 ℃

Levensgevaarlijke pop in omloop

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor een levensgevaarlijke pop. De pop kan kinderen laten stikken.

pop-speelgoed-mybabyandmeHet gaat om de My Baby & Me Doll, die ook in Nederland en België is verkocht. De verkoop is halsoverkop stilgelegd. Kinderen kunnen stikken in losgeraakte onderdelen van de pop.

Volgens consumentenorganisatie ConsuNL kan de pop levensgevaarlijk zijn. “In ons laboratorium hebben wij er een tijdje mee gespeeld. Toen viel ons al op hoe gevaarlijk de pop kan zijn”, zegt woordvoerder Wilco Bols. “Als je even niet oplet, kan zomaar een onderdeeltje losraken. Je moet er niet aan denken als zo’n onderdeel vast blijft zitten in je keel of in een andere lichaamsopening. De speelpret is dan snel voorbij, kan ik u vertellen.”

Wie de pop gekocht heeft, kan deze terugbrengen naar de winkel. Het aankoopbedrag wordt vergoed. Kinderen die in de onderdelen van de pop dreigen te stikken, kunnen maar beter zo spoedig mogelijk naar het ziekenhuis worden gebracht.

 
Deel dit artikel: