17 ℃

Lerarentekort opgelost: Ouders hebben de smaak te pakken

Foto: Kzenon / Shutterstock.com

“Ik vind het zo leuk om dingen uit te leggen!” Een grote glimlach laat duidelijk haar enthousiasme zien. Manon van de Broedkoelen, moeder van Ties (6) en Tim (10), heeft in deze tijd ontdekt dat het leraarschap haar op het lijf geschreven is. Ze zegt haar baan op als Medewerker Vergunningen Dak- en Andere Kapellen (MVDK) bij de gemeente Strielwouden.

“Natuurlijk moet ik eerst zelf nog aan de bak. Want leraar worden begint met leren, dat is me ook duidelijk hoor. Maar ik heb het er dubbel en dwars voor over. Het klinkt stom, maar ik ben ergens dus dankbaar voor corona, begrijp je? Anders had ik dit nooit in mezelf ontdekt. Per september start ik de lerarenopleiding in deeltijd. Het zal misschien niet van een leien dakje gaan, maar ik heb er nu al zo’n zin in!”

Manon’s specialisme heeft ze al duidelijk voor ogen. De kennis die al ze heeft, kan leiden tot een verkort opleidingstraject met vrijstellingen. “Mijn kinderen op hun dak geven hoef ik niet meer te leren”, schatert ze. “Ik heb mijn jongste etter net zo’n idiote hoeveelheid strafwerk gegeven dat hij voorlopig niet eens tijd heeft om naar buiten te gaan. Héérlijk.”

 
Deel dit artikel: