19 ℃

Leraren basisonderwijs dreigen hele week te gaan werken

Foto: Pressmaster / Shutterstock.com

De Algemene Onderwijsbond roept leraren op om volgende week de hele week te werken. “Na de recente actiedag in Den Haag staat eind januari alweer de volgende staking gepland. Tussendoor hebben we ook nog kerstvakantie. Er zijn maar weinig dagen waarop leraren daadwerkelijk aan het werk zijn. Dus zeggen wij: maak er gebruik van”, aldus AOb-voorzitter Eugenie Stolk.

De actie begint maandagochtend om 09:00 uur en duurt tot vrijdagmiddag 16:10 uur. Stolk: “90 procent van de leraren staat achter ons. Sommige leraren zijn bereid om 30 uur te gaan werken. De bedoeling is dat geen enkele les uitvalt. Door massaal aan het werk te gaan, laten we zien dat het menens is in het onderwijs.”

Niet alle scholen doen mee aan de werkweek. “Wij begrijpen de actie, maar een volle week werken zit er wat ons betreft niet in”, zegt directeur Frank Coevelaer van openbare basisschool De Boterbloem. “Volgende week hebben we een studiedag en bovendien is er de sinterklaasviering. Bovendien willen wij dat onze leraren goed uitgerust zijn voor de kerstvakantie.”

 
Deel dit artikel: