Lelystad Airport wil 20.000 belevingsvluchten per jaar

Een Boeing 737 van Transavia maakt vandaag de eerste ‘belevingsvlucht’ bij Lelystad Airport. Uiteindelijk wil de luchthaven groeien naar zo’n 20.000 belevingsvluchten per jaar.

Foto: StudioPortoSabbia / Shutterstock.com

In de afgelopen decennia is de vraag naar belevingsvluchten sterk gegroeid. Door een tekort aan capaciteit op Schiphol is dringend behoefte aan een tweede luchthaven voor belevingsvluchten. Lelystad Airport zal daarom in de komende jaren sterk gaan uitbreiden.

Speciaal voor de belevingsvluchten investeerde Lelystad Airport in een gloednieuwe startbaan van 2.700 meter. Hierdoor kunnen grotere vliegtuigen voor de belevingsvluchten worden ingezet.

Vanaf 2023 vertrekken vanaf Lelystad Airport zo’n 13 vliegtuigen per dag. Vanaf 2033 gaat het dagelijks om zo’n 61 belevingsvluchten. “Uiteindelijk zullen jaarlijks zo’n 7 miljoen passagiers een belevingsvlucht vanaf Lelystad Airport maken”, aldus de luchthaven. “Eventueel kunnen de passagiers hun belevingsvlucht combineren met een vakantie in Spanje, Frankrijk of op Ibiza.”

 
Deel dit artikel: