18 ℃

Leidster ‘Gele Hesjes’: “Ik ben gewoon pislink”

In zeker tien steden gaan dit weekend ‘gele hesjes’ de straat op om te demonstreren. Ze zijn boos, heel boos. Eén van de demonstranten is Miranda Oosterhol (53). Zij is ronduit woedend.

Foto: Ralf Maassen / Dutchmen / Shutterstock.com

Oosterhol ziet zichzelf als de aanvoerster van de Gele Hesjes-beweging. “Ik ben zo ontzettend boos, ik kan het u gewoon niet uitleggen”, moppert ze. “Ik ben boos op Mark Rutte en het hele systeem. Daarom ga ik dit weekend in een geel hesje op het Binnenhof staan.”

De woede bij Oosterhol is diepgeworteld. “Meneer, ik woon al vijfentwintig jaar in een sociale huurwoning. Ik heb geen goedbetaalde baan, omdat ik daar domweg niet de diploma’s voor heb”, briest ze. “Mijn knieën doen zeer. Ik kan hooguit één keer per jaar op vakantie. Mijn dochter is kapster en mijn shag is in tien jaar tijd twee keer zo duur geworden. Ik ben het zat! En ik heb het koud.”

Wat zou de overheid moeten doen om de bevolking tevreden te stellen? “Daar kom ik nog op terug”, antwoordt Oosterhol. “Ik ga eerst naar de wc. Ik moet verdomme kakken als een bouwvakker.”

 
Deel dit artikel: