13 ℃

Leger paraat voor als Duitsers tóch weer naar ons land komen

Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

Premier Rutte heeft Duitsers met klem opgeroepen om niet naar ons land te komen, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. “Bleib zu Hause”, waarschuwde de premier. 

In voorgaande jaren werd Nederland in het voorjaar overspoeld door Duitse toeristen. In verband met het coronavirus zijn ze dit jaar niet welkom. De politie en de Koninklijke Landmacht zien er op toe dat de Duitsers niet de grens over komen.

“In de afgelopen dagen zijn verkenningsvluchten gemaakt. Daardoor weten we precies waar de Duitsers zitten”, zegt sergeant-majoor Tony Hoeksteen. “Bij de grensovergangen in Overijssel, Gelderland en Limburg hebben we prikkeldraad gespannen. Mocht er toch een Duitser doorheen komen, dan wordt hij opgewacht door zestig zwaarbewapende eenheden van de infanterie.”

Sergeant-majoor Hoeksteen benadrukt dat de krijgsmacht goed voorbereid is op de eventuele komst van de Duitsers: “Kijk, in het verleden zijn er misschien fouten gemaakt. Maar ik kan u verzekeren: dat laten we niet nog eens gebeuren.”

 
Deel dit artikel: