13 ℃

Leger biedt hulp aan bij vaccinatie: “Wij rammen die spuiten er zo in”

Foto: Hipproductions / Shutterstock.com

De meeste landen in de EU zijn al volop bezig met het op grote schaal vaccineren van de bevolking. Nederland is helaas nog niet zo ver. Om de achterstand op het buitenland wat in te lopen, heeft de legerleiding in ons land hulp aangeboden. De Koninklijke Landmacht heeft enkele locaties ingericht om te laten zien hoe je efficiënt te werk kunt gaan.

Overste Erik Staalwater legt met gepaste trots uit: “Alle respect voor het werk van de GGD, maar zoals die mensen daar vaccineren, dat schiet natuurlijk helemaal niet op. Het is allemaal veel te soft: eerst geruststellen, dan een mouwtje omhoog en voorzichtig een prikje geven. Onze jongens en meiden komen uit oorlogsgebieden. Die hebben geleerd om door te pakken.”

Staalwater: “Als op onze locaties iemand binnenkomt, is de werkwijze heel simpel: met twee man vastgrijpen, klem zetten en die spuit er in rammen. Daarna meteen afvoeren. Binnen vijf seconden staan die lui weer op straat en hebben we de volgende te pakken. Als we het op die manier overal gaan doen, heb je echt geen negen maanden nodig om het hele land in te enten.”

 
Deel dit artikel: