Meeste leerlingen verlaten sportschool zonder diploma

Meeste leerlingen verlaten sportschool zonder diploma
Foto: Elena Nichizhenova / Shutterstock.com

Het slagingspercentage op sportscholen in ons land is relatief laag. Van alle mensen die zich bij een sportschool aanmelden haalt slechts 12 procent het diploma.

De Toezichthouder Nederlandse Sportscholen (TNS) maakt zich zorgen over het grote aantal sportschoolverlaters. “Vaak komen ze alleen wanneer ze daar zin in hebben en houden ze er na een tijdje weer mee op. Ze zijn totaal niet bezig met hun diploma”, aldus woordvoerder John Zoomer.

Simone Ruyterspoor (31) begon vorig jaar aan de sportschool. “Een diploma van de sportschool staat leuk op mijn cv, dacht ik. Ik ging twee avonden in de week naar Basic-Fit, náást mijn gewone baan. Dat was gewoon heel zwaar”, vertelt ze. “Na zes maanden hield ik het voor gezien. Toen was ik al twee keer gezakt voor mijn conditietest.”

De TNS pleit voor strengere toelatingseisen. Zoomer: “Mensen moeten wel echt gemotiveerd zijn om weer naar school te gaan. Nu kan bij wijze van spreken iedereen zich aanmelden bij een sportschool in de buurt. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

 
Deel dit artikel: