24 ℃

Leerlingen met bril moeten meer schoolgeld betalen

Het Ministerie van Onderwijs wil dat ouders van leerlingen met een bril extra schoolgeld gaan betalen. Kinderen met een bril hebben vaak wat meer aandacht nodig. Het extra schoolgeld dient als compensatie.

meer-schoolgeld-voor-leerlingen-met-bril“Kinderen met een bril eisen de beste plaatsen in de klas op, dichtbij het schoolbord. Bovendien worden brildragende kinderen vaak gepest en dat vereist aandacht van de leerkracht. Het is logisch dat daar extra voor betaald moet worden”, aldus een woordvoerder.

“Ouders van brildragende kinderen kiezen er bewust voor hun kind op een reguliere school te plaatsen, terwijl dit vaak ten koste gaat van de aandacht die de leerkracht kan bieden aan kinderen die wel normaal kunnen zien”, vervolgt het ministerie.

Claire van den Heuvel, moeder van Julian (groep 6), is het hier volledig mee eens. “Julian doet het heel goed op school. Hij ziet goed en haalt mooie cijfers. Gelukkig maar, want de juf is grotendeels bezig met de brildragende kinderen. Die zuigen alle aandacht op. Ik heb niets tegen brildragende kinderen, maar mijn zoon moet daar niet de dupe van worden.”

 
Deel dit artikel: