13 ℃
Buurt vreest verpaupering

Leegstand dreigt bij aanmeldcentrum Ter Apel

Leegstand dreigt bij aanmeldcentrum Ter Apel
Foto: YT CC

In Ter Apel klinkt bezorgdheid over de situatie bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers. Steeds meer asielzoekers worden ondergebracht op andere locaties. Enkele bezorgde buurtbewoners vrezen dat het aanmeldcentrum leeg komt te staan.

Vandaag werd bekend dat in de Nassaukazerne in Zoutkamp opvangplekken komen voor 500 tot 700 asielzoekers. Ook in Spijkenisse worden sinds kort asielzoekers opgevangen en Albergen volgt binnenkort. Verschillende inwoners van Ter Apel willen weten of er nog wel genoeg asielzoekers overblijven in hun dorp.

“Ik snap heus wel dat ook andere gemeenten asielzoekers willen, maar het laatste wat we hier willen is leegstand. Als het aanmeldcentrum eenmaal leeg staat, kan het razendsnel verpauperen. Het moet hier geen spookdorp worden”, zegt een bezorgde buurtbewoner die liever anoniem wil blijven. “Als ze asielzoekers uit Ter Apel blijven weghalen, moeten ze ook zorgen voor nieuwe aanvoer. Anders verdwijnt er toch een stukje gezelligheid uit ons dorp. En dan moet je maar weer afwachten wat je ervoor terugkrijgt.”

 
Deel dit artikel: