14 ℃

Leegloop bij PvdD: Alle 15 katten van Jolanda uit Amersfoort hebben lidmaatschap opgezegd

Leegloop bij PvdD: Alle 15 katten van Jolanda uit Amersfoort hebben lidmaatschap opgezegd
Foto: Olga Smolina SL / 5 second Studio / Steve Heap / Shutterstock.com

AMERSFOORT - De ruzie in de top van de Partij voor de Dieren heeft desastreuze gevolgen voor het aantal leden van de partij. Alleen al op adres Modderdal 39 in Amersfoort hebben 15 katten tegelijk hun lidmaatschap per direct opgezegd. Hun baasje Jolanda Verwaanzucht legt uit hoe het zo ver heeft kunnen komen.

“Mijn katten zijn schatten van beesten, maar niet bepaald de slimste. Elke ochtend lees ik ze voor hoe erg het met de wereld gesteld is, maar het lijkt ze geen fluit uit te maken. Ze blijven jagen op vogels en konijnen. Veganistische brokjes weigeren ze stelselmatig te eten. Toch zag ik ze uit hun lethargie ontwaken nadat ik afgelopen week mijn kopje kamillethee uit pure woede op de grond smeet toen ik hoorde dat het bestuur van PvdD partijleider Ouwehand probeert te lozen. Uit de opengesperde ogen van mijn schatjes kon ik direct aflezen wat hun boodschap was: zeg ons partijlidmaatschap van die schofterige partij per direct op!”

Volgens Jolanda staan tienduizenden katten op het punt om hetzelfde te doen: “De katten van mijn vriendin Mieke zijn de laatste dagen niet te genieten. Wij vermoeden dat het alles van doen heeft met de perikelen in de PvdD. Mieke gaat aanstaande donderdag met haar acht katten naar een kattenfluisteraar om uit te vinden of we op het goede spoor zitten.”

Volgens Jolanda kan de olievlek snel groter worden: “Mijn honden lijken de laatste tijd iets ingetogener te kwispelen dan anders. Ik vermoed dat ook zij hun lidmaatschap willen opzeggen. Alle 18.”

 
Deel dit artikel: