Leden Partij voor de Dieren twijfelen aan lijsttrekker Ouwehand: “Ze is niet heel dierlijk”

Leden Partij voor de Dieren twijfelen aan lijsttrekker Ouwehand: “Ze is niet heel dierlijk”
Foto: YT CC

Esther Ouwehand heeft zich opnieuw verkiesbaar gesteld als lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren. Toch twijfelt de achterban van de partij aan haar geschiktheid. Volgens sommige leden is Ouwehand toch vooral mens.

“Sinds de oprichting in 2002 hebben uitsluitend mensen de partij geleid. We moeten niet vergeten waar de PvdD oorspronkelijk voor bedoeld is. Het zou eerlijker zijn als nu eens een ander organisme het beleid mag bepalen”, zegt partijlid Mozes van Truule uit Heemskerk.

Ook PvdD-lid Saskia Ridewij heeft haar bedenkingen bij Esther Ouwehand: “Ik vind haar vooral een mens. Ik vraag me oprecht af of Ouwehand dierlijk genoeg is om de partij te kunnen leiden. Ik heb haar bijvoorbeeld nog nooit met haar handen zien eten. Iets dat haar voorganger, Marianne Thieme, wel altijd deed.”

Partijlid Tom Schurber vindt Esther Ouwehand wel geschikt als lijsttrekker. “Ik denk dat Ouwehand zich in de afgelopen jaren niet alleen heeft laten zien als mens, maar ook als varken, rund en schaap. Wat ik wel jammer vind, is dat ze vooral óver de dieren praat en te weinig mét de dieren.”

 
Deel dit artikel: