29 ℃

Latijns-Amerikaanse panfluiters maken comeback

Foto: James Dalrymple / Lerner Vadim / Defotoberg / Shutterstock.com

Goed nieuws voor de liefhebbers van Zuid-Amerikaanse panfluitmuziek. De vrolijk uitgedoste Peruanen met hun aanstekelijke, traditionele panfluitdeuntjes waren met het verdwijnen van V&D met uitsterven bedreigd. Nu plannen zij een comeback.

Wij spraken de voorman Leonardo Ipiales, oprichter van de franchisegever Tefalos BV, waarin 191 Latijns-Amerikaanse muzikale families vertegenwoordigd zijn. “Bij het verdwijnen van V&D en later Hudson’s Bay uit het straatbeeld van Nederland zijn wij teruggegaan naar onze roots, het Andesgebergte. Daar hebben wij inspiratie opgedaan om de Nederlandse bevolking van nieuw repertoire te kunnen voorzien”, aldus de Peruaan.

Ipiales vervolgt: “Wij hebben langlopende overeenkomsten gesloten met CoolCat, M&S Mode, Kijkshop, Sissy Boy en Fred de la Bretoniere om het straatbeeld weer te gaan ontsieren. Wij hebben er zin in!”

Er stond een try-out gepland bij de vestigingen van Intratuin, maar die gaat vanwege de winkelsluiting niet door. Toch is Ipiales daar niet rouwig om: “Een aantal panfluiters is met koorts en ademhalingsproblemen gearriveerd uit Bolivia, Peru en Ecuador. Zij kunnen nu wat bijkomen en bezienswaardigheden bezoeken in Nederland. Traditioneel panfluiten is toch iets van de lange adem.”

 
Deel dit artikel: