18 ℃

Lars F. (6) opgepakt voor illegale, zelfgebouwde drones

Bij een nachtelijke invalactie door een arrestatieteam van de politie is een 6-jarige man opgepakt. De kleuter wordt ervan verdacht het luchtruim moedwillig te hebben verstoord met een zelfgemaakte drone. Een terroristisch motief wordt niet uitgesloten.

Foto: Iakov Filimonov / Shutterstock.com

In de slaapkamer van het ouderlijk huis van F. werden vier op elkaar gelijkende exemplaren van de papieren drones aangetroffen. In het belang van het onderzoek wil het OM vooralsnog geen toelichting geven over de exacte motieven van F.

Buurtbewoners in Lelystad reageren geschokt. “Dit leek altijd zo’n doodnormale jongen. We zagen hem altijd gewoon spelen in de speeltuin of op het voetbalveldje met z’n vriendjes”, vertelt een aangeslagen buurvrouw, “Dat dat er in zo’n klein ventje zulke beestachtige intenties zouden zitten, dat had ik nooit verwacht.”

Na zijn arrestatie is Lars F. overgebracht naar het politiebureau van Lelystad voor verhoor.  Hij zal uiterlijk volgende week vrijdag worden voorgeleid voor de rechter voor een pro-forma zitting. Bij voldoende bewijs zal de rechtbank de voorlopig hechtenis verlengen.

 
Deel dit artikel: