16 ℃

Larissa (22) is unemployed digital nomad: “Gevoel van vrijheid is onbetaalbaar”

Foto: RB Media / Shutterstock.com

Lekker op een zonovergoten strand zitten, in plaats van thuis op de bank. Steeds meer jonge werklozen trekken als ‘unemployed digital nomads’ over de wereld. Want waarom zou je in Nederland gaan instagrammen, als dat ook op een tropisch eiland kan?

Larissa Houtjes (22) wist al direct na haar studie dat werken niets voor haar is. “Ik wilde niet vastzitten in een 9-tot-5-baan. Ik heb een ticket geboekt en nam mijn uitkering mee. Hierdoor werd ik in één klap locatie-onafhankelijk werkloos en kon ik ervoor kiezen om ook in het buitenland op mijn luie reet te liggen”, vertelt ze.

Larissa zat zes maanden op Bali, nu is ze in Spanje: “Die relaxte mañana-mentaliteit vind ik heel prettig. Ik ben een reiziger in hart en nieren en wilde niet wachten tot mijn pensioen met het doen van leuke dingen. Het gevoel van vrijheid en toch een uitkering ontvangen is onbetaalbaar.”

Op haar blog Unemployed Digital Nomads schrijft Larissa over haar ervaringen met werkloos zijn op afstand: “Reizen en fulltime uit de staatsruif vreten zijn heel goed te combineren. Via mijn platform hoop ik anderen te inspireren om hetzelfde te doen als ik.”

 
Deel dit artikel: