16 ℃

“Met mijn lijf hoef ik geen eindexamen te doen”

De eindexamens zijn in volle gang en veel leerlingen zitten met hun neus in de studieboeken. Maar Larissa Oldeboer (16) uit Enschede geniet van haar vrije tijd. Twee maanden geleden stopte ze met haar VMBO-opleiding. “Met mijn lijf heb ik geen diploma nodig”, zegt ze.

Foto: iStockPhoto – Getty Images

“Meiden die niet zo mooi zijn moeten natuurlijk wel een diploma hebben. Die worden later verpleegkundige of zo”, lacht Larissa. “Maar ik ben superknap. Waarom zou ik in vredesnaam eindexamen doen? Met mijn lijf kom ik er toch wel. Daar heb ik geen diploma voor nodig hoor.”

Larissa weet al heel lang dat ze mooier is dan andere meiden van haar leeftijd. “Twee maanden geleden besloot ik te stoppen met school en me helemaal op mijn uiterlijk te gaan richten. Ik word later toch wel fotomodel. Mijn eerste opdracht heb ik al gehad, voor een bruidsmodewinkel hier in het dorp.”

Moeder Sylvia is trots op haar dochter. “Ik vergelijk haar vaak met Doutzen Kroes. Ze lijken precies op elkaar”, zegt ze. “Larissa heeft haar uiterlijk zó ontzettend mee, dat ze van mij echt niet meer naar school hoeft. Zij heeft met haar lijf genoeg mogelijkheden om geld te verdienen. Ik bedoel: Kijk nou zelf!”

 
Deel dit artikel: