23 ℃

Lange files op weg naar klimaatmars

Foto: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com

Op de snelwegen naar Amsterdam stonden zaterdagochtend lange files van mensen die willen deelnemen aan de klimaatmars. Vanuit het hele land kwamen demonstranten naar de hoofdstad om te demonstreren voor een beter klimaat.

De klimaatmars werd georganiseerd door onder meer Greenpeace en Extinction Rebellion. De demonstranten eisen dat het kabinet meer maatregelen neemt om het klimaat te verbeteren. Enkele duizenden demonstranten reden naar Amsterdam om deel te nemen. Al om half acht ’s ochtends stonden het verkeer al muurvast.

Ook Rocky Boleau (34) uit Sittard deed mee aan de klimaatmars. “Ik ben vanmorgen al om 5 uur opgestaan. Ik wilde me goed voorbereiden. Ik heb eerst een uurtje gedoucht en een flinke biefstuk gegeten, daarna ben ik in de auto gestapt”, vertelt hij.

Boleau is een ervaren klimaatdemonstrant. “Ook in het buitenland doe ik mee aan klimaatmarsen”, zegt hij trots. “Ik deed dit jaar al mee aan klimaatmarsen in Canada, Peru en AustraliĆ«. Ik vlieg voor het klimaat de hele wereld rond.”

 
Deel dit artikel: