23 ℃

Landstitel lonkt voor Vitesse: “Druk ligt nu bij de concurrentie”

Landstitel lonkt voor Vitesse: “Druk ligt nu bij de concurrentie”
Foto: Orange Pictures / Shutterstock.com

ARNHEM - Door de gewonnen uitwedstrijd vrijdagavond bij FC Volendam heeft Vitesse een grote stap gezet richting het landskampioenschap. Dankzij deze overwinning blijven de Arnhemmers nog altijd op eenzame hoogte staan bovenaan de ranglijst. Topclubs als Ajax, PSV en SC Heerenveen hebben het nakijken en zien dat er inmiddels een gapend gat van maar liefst drie punten is ontstaan tussen hen en de koploper.

Philip Cocu, de trainer van Vitesse, zegt dat zijn spelersgroep al sinds de voorbereidingen op het eredivisieseizoen gefocust is op dat ene doel: landskampioen worden. “De jongens zijn met niets anders bezig”, aldus Cocu. “Op trainingskamp hielden ze elkaar voortdurend scherp en ook in de oefenwedstrijden oogde het team fris en gretig. Zo’n mentaliteit is cruciaal om in de competitie aan het langste eind te kunnen trekken.”

Hoewel Vitesse op het punt staat om geschiedenis te gaan schrijven in de clubhistorie en de feestvoorbereidingen al volop plaatsvinden in het centrum van Arnhem, blijft Cocu zelf nog nuchter onder het succes van zijn elftal: “Vergeet niet dat we nog wel eerst drie├źndertig potjes moeten winnen. Dat zijn dus drie├źndertig finales. Maar natuurlijk weet ik dat de kans klein is dat we onze voorsprong nog uit handen gaan geven.”

 
Deel dit artikel: