27 ℃
Nederland op één na gezelligste land van Europa

Landelijke gezelligheid gestegen naar 82%

Landelijke gezelligheid gestegen naar 82%
Foto: And-One / Shutterstock.com

De gezelligheid in ons land is in het afgelopen jaar iets gestegen. De landelijke gezelligheid ligt momenteel op 82% en Nederland is hiermee het op één na gezelligste land van Europa. Alleen Noorwegen is nog iets gezelliger.

Al jaren kent Nederland een stijgende lijn als het gaat om gezelligheid. Het Prinses Ariane Instituut presenteerde vandaag de bijgewerkte lijst met gezellige gemeenten, waaraan nog eens zes gemeenten zijn toegevoegd. Het gaat onder meer om Dalfsen, Barneveld en Heumen. Ook Kerkrade kreeg het predikaat ‘gezellig’.

Minister van Binnenlandse Zaken Hanke Bruins-Slot is blij met de hoge score. “We wisten natuurlijk al dat Nederland een gezellig land is, maar het is mooi dat we dat nu ook terugzien in de cijfers. Ik denk dat we hier als samenleving heel trots op mogen zijn”, aldus de minister.

Koploper blijft Berkelland, waar de gezelligheid maar liefst 98% bedraagt. De hoge score in de Gelderse gemeente is vooral te danken aan inwoner Jos. Onderaan in de lijst staat Harlingen (14%), maar de Friese gemeente hoopt door het overlijden van Bep Scholtens volgend jaar hoger te eindigen.

 
Deel dit artikel: