23 ℃

Lama’s hinderen Tour de France

De organisatie van de Tour de France maakt zich zorgen over het grote aantal lama’s op het parcours. De wielrenners moeten zaterdag over de Col du Tourmalet, maar de weg wordt geblokkeerd door enkele tientallen boze lama’s.

lamas-hinderen-tour-de-franceDe achtste etappe van de Tour de France voert de renners van Pau naar Bagnères-de-Lunchon. De Franse krant Sud Ouest slaat alarm over het lamaprobleem op de route. De krant publiceerde enkele foto’s, waarop is te zien hoe de wielrenners door de boze lama’s worden opgewacht. Ze lijken niet van plan om de weg vrij te maken.

De Franse dierenarts Antoine le Pôle had de organisatie al gewaarschuwd. “Lama’s zijn natuurlijk niet gek”, zegt de dierenarts. “Die beesten weten donders goed wat er gaat gebeuren. Lama’s zijn over het algemeen vriendelijke dieren, maar ze hebben een gruwelijke hekel aan sport. Vooral wielrennen maakt ze agressief. Denk maar niet dat het peloton hier zomaar langs mag.”

De lama’s van de Col du Tourmalet zijn berucht. “Vorige week is hier nog een amateurwielrenner van zijn fiets gespuugd. Dan kun je wel hard fietsen, maar een boze lama spuugt met gemak dertig meter ver. Dat win je nooit.”

 
Deel dit artikel: