18 ℃

Lagere belasting voor BN’ers

Bekende Nederlanders hoeven vanaf volgend jaar waarschijnlijk geen inkomstenbelasting meer te betalen. Het plan komt van de bekende zanger/entertainer Johnny van Hissen. Volgens Van Hissen hebben BN’ers een ambassadeursfunctie en vallen ze daarom in een bijzondere categorie.

geen-belasting-meer-voor-BNers“Zo iemand als Marco Borsato, of Patricia Paay, of René Froger heeft een representatieve functie. BN’ers zijn het artistieke visitekaartje van ons land. Met hun talent leveren ze al een onmisbare bijdrage aan de samenleving. Dan moeten ze niet óók nog belasting hoeven betalen”, aldus Van Hissen. Volgens de sympathieke zanger hebben Bekende Nederlanders recht op bepaalde privileges, ook bij de Belastingdienst.

Van Hissen (bekend van onder meer Idols) gebruikte zijn bekendheid om zijn idee in de Tweede Kamer onder de aandacht te brengen. Een aantal partijen, waaronder de VVD en de PvdA, staat positief tegenover het plan. Ook een grote groep BN’ers kan zich vinden in het voorstel.

Als een Kamermeerderheid het voorstel steunt, betalen Bekende Nederlanders vanaf volgend jaar geen inkomstenbelasting meer.

 
Deel dit artikel: