27 ℃

Lage kijkcijfers Opsporing Verzocht goed nieuws voor Nederlandse criminelen

Lage kijkcijfers Opsporing Verzocht goed nieuws voor Nederlandse criminelen
Foto: Robert Kneschke / Shutterstock.com / YT CC

Opsporing Verzocht was dinsdagavond voor het eerst op NPO2 te zien, na te zijn verhuisd van NPO1. De verhuizing van het misdaadprogramma heeft de kijkcijfers geen goed gedaan. Voorheen trok Opsporing Verzocht meer dan een miljoen kijkers, nu keken nog geen 400.000 mensen.

Nederlandse criminelen zijn blij met de verhuizing van het programma. “Een kijkcijferdaling van meer dan vijftig procent, dat geeft de slechtwillende burger weer een beetje hoop”, laat voortvluchtige misdadiger Henk K. vanuit zijn onderduikadres in Spanje weten.

Ook Murad El Y. is verheugd met de kijkcijferdaling: “Jarenlang heeft onze branche veel hinder ondervonden van Opsporing Verzocht. Ik ben blij dat omroep AVROTROS nu ook inziet dat het kijkcijfer best wat lager mag. De kans dat ik nu word herkend tijdens een plofkraak is gewoon een stuk kleiner.”

“Voor mij zijn de dramatische kijkcijfers van Opsporing Verzocht het sein om me vol te gaan storten op het uithalen van cocaïne uit containers in de Rotterdamse havens. Als ik nu word gezocht als Ricardo C., dan ziet bijna niemand het meer”, zegt de 18-jarige ambitieuze crimineel Ricardo Cootens. “Ja, zet mijn naam maar in dit artikel. Er is toch niemand die dit leest.”

 
Deel dit artikel: