23 ℃

Ladderfabriek Orona genoodzaakt tot naamsverandering

Foto: RogerMechan / Mangostar / Shutterstock.com

De coronacrisis brengt veel bedrijven in de problemen. De Twentse ladderfabriek Orona ziet zich genoodzaakt een naamsverandering door te voeren.

“Ladderfabriek Orona is, zoals de naam al zegt, fabrikant van ladders en een begrip op de wereldwijde markt. Vanwege de coronacrisis hebben wij last van een teruglopende orderportefeuille, maar nog meer last hebben wij last van de stomme woordgrappen over onze bedrijfsnaam”, zegt directeur Henk Westerhof.

Gedurende de coronapandemie kregen de medewerkers van Orona voortdurend te maken met mailtjes en telefoontjes van lolbroeken. Westerhof wordt er moedeloos van: “Vanmorgen werden we nog gebeld door een grappenmaker die zei dat hij ladderzat was. Ik kan heus wel tegen een grapje, maar als je elke dag dit soort telefoontjes krijgt wordt het vervelend.”

Ladderfabriek Orona ziet zich genoodzaakt de bedrijfsnaam te veranderen. “Een gerenommeerd reclamebureau heeft voor ons een nieuwe naam verzonnen”, zegt de directeur. “We hopen dat de flauwe woordgrappen voorbij zijn met onze nieuwe naam, Orona Klimmaterieel.”

 
Deel dit artikel: