17 ℃

Laatste PvdA-kiezer (92) onverwacht overleden

Laatste PvdA-kiezer (92) onverwacht overleden
Foto: iStockPhoto - Getty Images - agentry

De toekomst van de Partij van de Arbeid is onzeker, nu PvdA-kiezer Jan Broesse volkomen onverwacht is overleden. Broesse was de laatste die nog in de partij geloofde.

Al sinds de oprichting in 1946 kon de Partij van de Arbeid op de stem van Broesse rekenen. Zelfs met Esther-Mirjam Sent als partijvoorzitter bleef hij trouw aan de PvdA. Broesse bleef tot het laatste moment in de sociaaldemocratie geloven, vaak tegen beter weten in.

Binnen de Partij van de Arbeid is met verslagenheid op het overlijden van Broesse gereageerd. “Steeds als er verkiezingen waren konden wij op hem rekenen. Jan stemde vaak als enige in het dorp op de PvdA. Natuurlijk werd hij uitgelachen, maar Broesse schaamde zich niet. Hij was rood in hart en nieren. Hij was een bijzonder mens”, zegt de voormalige voorzitter van de inmiddels geheel naar GroenLinks overgelopen lokale afdeling.

Het overlijden van de Broesse komt bijzonder ongelegen; bij de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart zou Broesse als enige op de PvdA stemmen. De partij onderzoekt of deelname aan de verkiezingen nog zinvol is.

 
Deel dit artikel: