27 ℃
Afgelopen jaar 80 miljard armer

Laatste Facebook-gebruikers starten datainzamelingsactie voor aan lager wal geraakte topman Mark Zuckerberg

Laatste Facebook-gebruikers starten datainzamelingsactie voor aan lager wal geraakte topman Mark Zuckerberg
Foto: ZikG / Shutterstock.com / Anthony Quintano / Wiki Commons CC

Ooit stond hij in de top tien van rijkste mensen op aarde. Door de dramatische koersval van zijn bedrijf Meta en een forse desinvestering in de geflopte ‘Metaverse’ zag Mark Zuckerberg zijn vermogen in rook opgaan. De laatste overgebleven gebruikers van Facebook zijn inmiddels een actie gestart om het verlies te compenseren. 

Mark Zuckerberg, de ooit gelauwerde topman van Facebook-moederbedrijf Meta, verloor alleen al in het afgelopen jaar 80 miljard dollar van zijn vermogen. “Ik kon wel janken toen ik dat hoorde”, zegt Facebook-gebruiker Wilma Bolberg (61). “Ik doe de hele godganse niks anders dan scrollen door mijn tijdlijn. Zuckerberg is wél de man die mij elke dag de mooiste spreukjes, kattenplaatjes en haatdragende berichten voorschotelt. Al jarenlang. Nu het slecht met hem gaat, kunnen we hem niet in de kou laten staan.”

Wilma is inmiddels een actie gestart om Zuckerberg te helpen. “Ik zamel zo veel mogelijk privacygevoelige informatie voor hem in. Namen, adressen, interesses, verblijfplaatsen en contacten en foto’s van de kleinkinderen, alles. Dat kan hij weer verkopen.”

De ingezamelde gegevens zullen volgende week door Wilma aan Zuckerberg worden overhandigd: “Ik roep iedereen op om zo veel mogelijk privacygevoelige informatie naar mij te mailen. Niet alleen gewone persoonlijke gegevens, want die heeft hij allemaal al. Ik wil Zuckerberg juist verrassen met dingen die hij nog níet van u weet. Uw bloedgroep, bijvoorbeeld. Of uw banksaldo. En voor de heren: bent u links- of rechtsdragend?”

 
Deel dit artikel: