19 ℃

Laatste Limburgse caviaslachterij failliet

Laatste Limburgse caviaslachterij failliet
Foto: BSD / Industry Views / Shutterstock.com / Nieuwspaal

HEERLEN - Voor de 72 medewerkers van Caviaslachterij Heerlen breekt een onzekere tijd aan. Het bedrijf heeft vanmiddag het faillissement aangevraagd. Hiermee komt een einde aan de laatste ambachtelijke caviaslachterij van Limburg.

Caviaslachterij Heerlen werd in 1924 opgericht door de broers Willem en Theodoor Hoebrichts. In de hoogtijdagen van het bedrijf werden er dagelijks zo’n vierhonderd cavia’s geslacht en uitgebeend. In de jaren ’60 van de vorige eeuw werd een vestiging in Zuid-Amerika geopend, waar cavia inmiddels een vast onderdeel van het menu is geworden.

In Nederland nam de caviaconsumptie juist sterk af. Hierdoor verkeert de Limburgse caviaslachterij al jarenlang in financieel zwaar weer. “Cavia is een echt Limburgs streekgerecht. Bij de meeste Limburgers stond vroeger twee, drie keer per maand cavia op tafel”, aldus directeur Jan Hoebrichts. “De laatste jaren zien we de vraag naar caviavlees enorm teruglopen. Consumenten geven de voorkeur aan vlees van varkens, runderen en andere exotische diersoorten. En helaas kiezen mensen ook steeds vaker een vegetarische caviavervanger.”

 
Deel dit artikel: