14 ℃

Laatste analoge hijger overleden

Laatste analoge hijger overleden
Foto: Ingo Bartussek / Shutterstock.com

DEVENTER - Zojuist is bij de redactie het bericht binnengekomen dat de laatste analoge hijger, Arie Heuftens, is overleden. De Deventenaar bleef tot 1 oktober 2021 bellen met zijn vaste telefoon, waarmee hij de boeken in ging als laatst overgebleven analoge hijger. Na die datum probeerde Arie twee keer om mobiel te hijgen, maar dat gaf hem geen genoegdoening.

De goedlachse Arie maakte in de jaren zestig carrière als buschauffeur. In de avonduren nam hij graag de telefoon ter hand. Tijdens een interview vertelde Arie dat hij destijds met een bakelieten telefoon begon. Hij draaide daarbij weleens een verkeerd nummer, maar dat deerde hem niet. Als hij maar kon hijgen, vertelde hij.

Arie, die altijd wel trek had in een belletje, wilde niet aan de mobiele telefoon. Hij vertelde op zijn manier dat je “ook niet draadloos gaat vissen”. “Het gevoel van vast hijgen is niet te evenaren”, zei hij. “Die spanning of er wel of niet wordt opgenomen en of ze blijft hangen tot de ontknoping, dat vond ik prachtig. Al met al was het een prachtig vak.”

Arie werd 86 jaar.

 
Deel dit artikel: