19 ℃

Dierenarts: “Laat geen dieren achter in snikhete auto”

Nu we te maken hebben met warm weer, is het belangrijk om dieren niet achter te laten in de auto. Daarvoor waarschuwt dierenarts Thijs Snibbert. “Niet alleen honden hebben last van de warmte, maar ook katten, cavia’s en andere huisdieren”, aldus Snibbert.

kat-in-autoDe Dierenbescherming geeft al jaren het advies om honden met warm weer niet achter te laten in een afgesloten auto. “Voor andere diersoorten is een bloedhete auto evengoed levensgevaarlijk, maar daar zegt de Dierenbescherming niets over. Dat is moord”, zegt de dierenarts. “Dat je geen honden in de auto moet achterlaten is algemeen bekend, maar mensen laten rustig een doos cavia’s of een nestje kittens in de kofferbak staan.”

In een afgesloten auto loopt de temperatuur op warme dagen razendsnel op. Vooral knaag- en hoefdieren kunnen daar slecht tegen. Amfibieën en geleedpotigen zijn wat beter bestand tegen de hitte, maar ook bij deze dieren is het beter om geen risico te nemen. Daarom geldt het advies om op warme dagen geen enkel dier achter te laten in de auto.

 
Deel dit artikel: