12 ℃

Critici: “La Casa de Papel seizoen 3 gruwelijk realistisch”

Het derde seizoen van de hitserie La Casa de Papel is in première gegaan bij streamingdienst Netflix. Critici zijn vol lof over de nieuwe afleveringen. Misdaaddeskundige Pim Jocherse noemt de serie “gruwelijk realistisch”.

Foto: Martina Badini / Shutterstock.com

In de eerste twee seizoenen van La Casa de Papel was te zien hoe een groep bankrovers, onder leiding van ‘De Professor’ een overval pleegt op de Spaanse Koninklijke Munt. “De serie geeft een zeer realistisch beeld van de Spaanse onderwereld”, aldus Jocherse. “In ons land dragen bankrovers meestal een gewone bivakmuts. In Spanje zie je dat al jaren niet meer. Daar dragen bankrovers allemaal een rode overall en een Salvador Dalí-masker.  Spaanse criminelen zijn over het algemeen toch wat modebewuster.”

In seizoen 3 van La Casa de Papel is te zien hoe het de hoofdpersonages Tokyo, Berlin, Nairobi en ‘De Professor’ vergaat na hun spraakmakende overval. “De bankrovers genieten uiteraard van een zorgeloos luxeleventje. In het echt gaat dat precies zo. Als je met twintig, dertig man het zwaarst beveiligde gebouw van Spanje overvalt, is de kans gewoon ontzettend klein dat je ooit gepakt wordt.”

La Casa de Papel is eigenlijk een soort handleiding. De serie laat op een prachtige manier zien hoe makkelijk het is om de nationale gelddrukkerij te overvallen en even later met 2,4 miljard euro naar buiten te wandelen”, aldus de misdaaddeskundige. “Het is eigenlijk raar dat niet meer mensen dat doen.”

 
Deel dit artikel: