13 ℃

Kwart leerlingen mist blikje Red Bull bij gratis schoolontbijt

Kwart leerlingen mist blikje Red Bull bij gratis schoolontbijt
Foto: Robert Mandel / Shutterstock.com

Het Rode Kruis en het Jeugdeducatiefonds bieden sinds kort gratis schoolontbijt aan voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. De eerste ervaringen zijn goed, al hadden veel hadden kinderen wel graag een blikje Red Bull bij het ontbijt gezien.

Twee maanden nadat het gratis schoolontbijt werd geïntroduceerd, peilde bureau QuestionIt de meningen. Over de broodjes zijn de meeste kinderen wel tevreden, maar het aanbod aan dranken is volgens de leerlingen ‘ouderwets’ en ‘kinderachtig’.

Volgens de 10-jarige Delano Beukwater is de afwezigheid van Red Bull echt een misser. “Ik moet straks anderhalf uur aan de slag met de tafel van vier. Daar kan ik echt wel een oppeppertje bij gebruiken. Kennelijk denken ze hier dat leerlingen genoeg hebben aan een beker melk of een kop thee, maar dan snap je dus niet wat kinderen van nu nodig hebben”, aldus de leerling uit groep 7.

Zijn klasgenoot Jayden (10) valt hem bij: “Vooral na de gymles snak ik naar een blikje Red Bull en dat is er dan niet. Dan denk ik: verdorie, hoe kán dat? Nu moet ik na een lange schooldag alsnog naar mijn moeder voor mijn eerste shot cafeïne.”

 
Deel dit artikel: