Kwart baby’s moeilijk bereikbaar door gebrek aan smartphone

Kwart baby’s moeilijk bereikbaar door gebrek aan smartphone
Foto: Ivolodina / Shutterstock.com

UTRECHT - De allerjongsten in ons land zijn moeilijk bereikbaar. Dat blijkt uit een peiling van bureau QuestionIt. Ruim een kwart van de baby’s jonger dan een jaar heeft geen smartphone ter beschikking. 

Gemiddeld krijgen kinderen in Nederland pas hun eerste smartphone als ze twee jaar oud zijn. Daarmee loopt ons land achter op andere Europese landen, waar zuigelingen wel gewoon een smartphone krijgen na de geboorte. Nederlandse kinderen bouwen daardoor een achterstand op in hun technologische ontwikkeling en communicatievaardigheden.

“Baby’s zijn in hun eerste levensjaar erg leergierig. Zaken als tekstberichten, de cloud en Android pikken ze razendsnel op. Daarom is het belangrijk dat ze van hun ouders de juiste gadgets krijgen om zich te ontwikkelen. Als ze later in de puberteit komen en volledig op hun smartphone moeten leven, hebben ze daar profijt van”, zegt pedagoog Gerard Zilver.

Ook voor de veiligheid is het belangrijk dat baby’s zo vroeg mogelijk leren bellen. “Nu heeft 28 procent van de zuigelingen niet de beschikking over een smartphone. Als er wat gebeurt, zijn ze volledig aangewezen op de babyfoon.”

 
Deel dit artikel: