13 ℃

Kustwacht vindt “groot, oud schip” bij zoektocht naar wrak onderzeeër

Kustwacht vindt “groot, oud schip” bij zoektocht naar wrak onderzeeër
Foto: NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Public Domain / Wiki Commons

De Amerikaanse kustwacht heeft het wrak van de verongelukte onderzeeër Titan gevonden. En dat niet alleen, in de buurt is ook nog het wrak van een ander groot schip aangetroffen.

Met gespecialiseerde onderwaterapparatuur zocht de Amerikaanse kustwacht naar de overblijfselen van het duikbootje Titan, dat vorige week in de Atlantische Oceaan implodeerde. Door puur toeval stuitte de bergingsploeg ook op het wrak van een ander schip dat vlakbij de plaats van de ramp op de zeebodem ligt.

Op onderwaterbeelden is een veld van brokstukken te zien. “Het gaat om een enorm schip dat eerder op min of meer dezelfde plek moet zijn gezonken”, zegt een woordvoerder. “Het wrak verkeert in slechte staat. Het is al grotendeels vergaan, maar de imposante boeg is nog duidelijk herkenbaar. We vermoeden dat het schip al vele jaren op de bodem ligt.”

Een particulier bedrijf wil het wrak nader gaan onderzoeken. Daarvoor zal binnenkort een duikbootje afdalen naar het wrak. Wie mee wil, kan daarvoor een kaartje kopen.

 
Deel dit artikel: