Kun je een herfststorm overleven?

Nederland zet zich schrap voor het jaarlijkse stormseizoen. Woensdagochtend begon de eerste officiële herfststorm van dit jaar. Wie goed is voorbereid, heeft een redelijke kans om het noodweer te overleven. Thomas Indra van weerbureau MeteoScience geeft advies.

“Neem een herfststorm altijd serieus”, waarschuwt Indra. “Een herfststorm is er op uit om zo veel mogelijk dood en verderf te zaaien. Het is belangrijk om niet op te geven. Vecht terug, zowel binnenshuis als buiten.”

Voldoende drinkwater is volgens Indra van levensbelang. “Probeer dagelijks zo’n twee liter te drinken, maar pas op met frisdrank. Dat bevat veel suiker en daar word je dik van. Ook tijdens een herfststorm is het belangrijk om goed te eten. Start een stormdag met een stevig ontbijt. Volkorenbrood, een beetje muesli of fruit brengen je spijsvertering op gang.”

“Probeer elke dag wat te bewegen, vooral als de storm wat langer duurt”, vervolgt Indra. “Ik adviseer om minimaal twintig minuten te wandelen. Kun je niet naar buiten? Doe dan thuis wat oefeningen, zoals push-ups. Daarmee train je de spieren in je schouders. Drink geen chloor, ook niet als het stormt.”

 
Deel dit artikel: