14 ℃

Kuipers: “Hittegolf vermoedelijk afkomstig uit Spanje”

Kuipers: “Hittegolf vermoedelijk afkomstig uit Spanje”
Foto: Linear Design / Tymonko Galyna / Arcady / Shutterstock.com

Het kabinet heeft maatregelen bekendgemaakt tegen de hittegolf in ons land. Vanaf komende maandag treedt het hitteprotocol in werking. Dat zei minister Kuipers in een persconferentie over de nieuwe golf.

Kuipers vermoedt dat de hittegolf afkomstig is uit Spanje en vanuit Zuid-Europa naar ons land waait. “We houden nauwlettend in de gaten hoe de situatie zich ontwikkelt. Uiteraard staan we daarbij voortdurend in contact met de Spaanse autoriteiten. Daar hebben inmiddels enkele tienduizenden mensen het warm en de cijfers lopen snel op. We houden er rekening mee dat ook in Nederland mensen het warm krijgen”, aldus Kuipers.

Volgens Kuipers is het een misverstand dat alleen ouderen gevaar lopen: “Het is inderdaad zo dat ouderen en mensen met een zwakke gezondheid meer risico lopen, maar in principe kan iedereen het warm krijgen.”

Of de nieuwe hittegolf ernstiger wordt dan de vorige kon Kuipers nog niet zeggen: “Volgens de eerste berichten gaat het om milde symptomen, zoals hevige dorst, loomheid en overmatig zweten. En beetje vergelijkbaar met de vorige variant.”

 
Deel dit artikel: