13 ℃

Albert Heijn waarschuwt voor gevaarlijke kroket

Opnieuw een schandaal in de snackindustrie. Albert Heijn roept alle kroketten van het eigen merk terug. De kroketten zijn gevaarlijk. 

kroketAlbert Heijn waarschuwt voor alle soorten kroketten. Gebleken is dat de kroketten kunnen openbarsten, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Consumenten worden dringend verzocht de kroketten niet te eten, meldt nieuwssite NU.nl.

Het gevaar van kroketten is al langer bekend. Consumentenorganisatie ConsuNL waarschuwde enkele maanden geleden nog voor de levensgevaarlijke snack. “Een kroket lijkt tamelijk onschuldig, maar als ‘ie openbreekt kan de inhoud zomaar naar buiten komen. Je moet er niet aan denken wat er dan kan gebeuren”, zegt woordvoerder Wilco Bols.

ConsuNL pleit voor een algeheel verbod op kroketten. “We mogen van geluk spreken dat er tot nu toe geen ernstige ongelukken zijn gebeurd”, aldus Bols. “Vroeg of laat gaat het een keer fout. Daar kun je op wachten. Kroketten zijn gewoon bloedlink. Albert Heijn is de eerste supermarkt die dat openlijk toegeeft.”

 
Deel dit artikel: