13 ℃

Kritische PvdA’ers kiezen onnavolgbare koers

Twee kritische PvdA’ers willen dat hun partij een onnavolgbare koers gaat varen. In een manifest dat ze zaterdag aan zullen bieden tijdens een partijbijeenkomst pleiten ze ervoor dat de PvdA twee stappen naar achteren, drie naar links, vijf naar rechts, nog eentje terug, weer zes naar links, vier naar rechts en drie naar rechtsvoor zet.
homosDe opstellers van het manifest zijn Dick Boersma, PvdA-raadslid in de gemeente Franekeradeel, en Eugène van der Plas, secretaris van de PvdA-afdeling in Vught. “Wat we willen is complete verwarring zaaien,” aldus Boersma. “Elke dag wat anders. De ene dag gratis geld voor iedereen, de andere dag iedereen belachelijk veel belasting laten betalen. De ene dag duizenden asielzoekers binnenlaten en ze er de volgende dag weer uitschoppen. En het ene moment gratis zorg voor iedereen en vervolgens de zorg weer helemaal afbreken.”
Binnen de PvdA is inmiddels enthousiast gereageerd op de plannen. Partijleider Diederik Samson: “Wat ik heel goed vind aan dit manifest, is dat ons beleid in feite hetzelfde blijft.”

 
Deel dit artikel: