20 ℃
Stilte voor de storm?

Kremlin zwijgt over misstanden NOS Studio Sport

Kremlin zwijgt over misstanden NOS Studio Sport
Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

De Russische president Vladimir Poetin lijkt zich niet te willen mengen in de discussie over de misstanden achter de schermen bij NOS Studio Sport. De officiële perskanalen van het Kremlin zwijgen vooralsnog in alle talen over de kwestie.

Afgelopen week kwam de Volkskrant met een onthullende reportage over de werksfeer op de redactie bij NOS Sport. Er zou sprake zijn van pestgedrag, intimidatie, discriminatie, verbale agressie en integriteitsvraagstukken. Volgens Ruslanddeskundige Tjeerd Omslag wordt de kwestie in Moskou op de voet gevolgd, maar laat een reactie vanuit het Kremlin nog op zich wachten.

“De hele wereld vraagt zich af wat Poetin met dit nieuws gaat doen”, aldus Omslag. “Dat hij nog steeds niet op de kwestie heeft gereageerd, zegt op zich niets. Zijn afwachtende houding kan ook gewoon onderdeel zijn van de tactiek. Misschien is het slechts stilte voor de storm.”

De vermeende misstanden bij NOS Sport zijn koren op de molen van het Russische regime. Het Kremlin heeft al eerder fel uitgehaald naar de westerse media. Poetin zelf roept al jaren dat de redactie van NOS Sport te veel op de hand is van Ajax.

 
Deel dit artikel: